Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Blommor & trädgårdsuppdrag i hela Stockholm!

Att skapa en trädgårdsdesign passar dig som behöver en färdig plan för din trädgård som du sedan kan lämna över en anläggare, eller skapa själv steg för steg. Du får kompletta listor med allt du kan behöva och även en skötselplan. Vi börjar med ett hembesök (ca 2h) där vi går igenom projektet med checklista och pratar om era drömmar, vilken känsla och stil ni tycker om och vad som är viktigt för er i trädgården. 

Därefter skriver jag en offert på det vi pratat om och när den är godkänd sätter vi igång. Jag börjar med ännu ett besök där jag mäter upp viktiga delar och går runt och känner in, fotar och antecknar. Detta resulterar i ett förslag, ofta med lite olika alternativ med olika lösningar, moodboard som sätter känslan, lite 3d skisser och exempel på karaktärsväxter och material. Detta presenteras för er digitalt och sedan får ni "sova på saken" innan vi hörs igen för en avstämning och revidering. Vi diskuterar tankar som kommit upp och tittar på vilka alternativ som ger bäst resultat och gör de ändringar vi kommer fram till. Därefter sammanställs allt till en färdig trädgårdsdesign som passar er och era drömmar och förutsättningar perfekt!  Det är viktigt och väldigt roligt att ni är med under processen så att det verkligen blir er drömträdgård. 

När designen är godkänd fortsätter arbetet med växtsättning och att ta fram hårda material och belysningsplan och skötselråd. Den färdiga trädgårdsdesignen innehåller följande: Illustrationsplan med detaljerad planritning där trädgården vuxit fram. Utvalda delar av trädgården i 3D. Måttsatt ritning för anläggning. Belysningsplan för belysning av trädgården. Materialanvisning för hårda ytor såsom gångar, terass, murar osv. Planteringsplan med antal växter och vilken växt som ska sitta var. Växtlista med växtnamn och detaljer om varje växt.  Skötselplan över året hur trädgården ska skötas. Printad överlämning på plats och digital kopia.  

Betalning sker löpande under projektets gång med månadsvis avstämning. Ofta brukar vi ha hunnit till delavstämning och revidering under första månaden och sedan färdigställs designen under månad 2 eller 3 beroende på hur projektet ser ut.  


Alla trädgårdar är olika

Inget trädgårdsprojekt är det andra likt beroende på behov, önskemål, tomtstorlek, komplexitet kring tex nivåskillnader, anläggningsbudget osv.

Därför är det väldigt svårt att arbeta med fast pris. Men en "vanlig" villatomt runt 1000-1500m2 med "vanliga" önskemål brukar ta mellan 20-35h, naturligtvis beroende på vad vi ska göra. Pris per timma 950 kr. 


Hur går en trädgårdsdesign till?

1

Första kontakt där er trädgårdsdesigner kommer hem till er. Vi pratar checklistor och önskemål och ni får en offert. 

2

Inkänning och enklare inmätning på plats. 

Detta resulterar i en design med flera alternativ.

3

Avstämning digitalt med förslag på design och karaktärsväxter med moodboards och skisser. Ni sover på saker och vi reviderar. 

4

Er trädgårdsdesign fastställs med etaljer när designen är godkänd. Överlämning med växtlistor, skötselråd, planteringsanvisningar och ev. konstruktionsritningar med slutleverans och avlämning fysiskt & digitalt.

Nu börjar det spännande med anläggning! Ni kan göra allt själva eller ta in hjälp och jag rekommenderar gärna anläggare som får lämna offert. Jag beställer växter till er direkt från plantskolan där ni får väldigt förmånligt pris. Jag finns också med som projektledare eller för rådgivning under projektets gång om ni önskar det. Jag hjälper också till med beställning av belysningsarmatur och installation av det om ni så önskar. Det är nu er trädgård växer fram och det är så spännande!