Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish
Blommor & trädgårdsuppdrag i hela Stockholm!

trädgårdsplanering & trädgårdsdesign 

Gör din trädgård lättskött, vacker och funktionell med en genomtänkt design och planering. 

Som Trädgårdsdesigner hjälper jag dig att skapa din drömträdgård där både funktion och estetik är viktigt. En personlig trädgård med genomarbetade växt- och materialval. En trädgård att trivas i året om!

Med kreativitet och känsla skapar jag vackra trädgårdar, hållbara för generationer och anpassade till befintliga markförutsättningar och omgivningar. 

Min passion ligger i färg och form och känslan färgerna och formerna skapar. Hur rum växer fram, vart ögat vill vandra, hur magi skapas... 

Villaträdgårdar - radhus - Terasser - rabatter

Som trädgårdsdesigner i Stockholm och med bas i Tyresö kan jag hjälpa dig med alla typer av projekt, stora som små. Det kan vara en hel villa-trädgård som behöver en trädgårdsplan, eller en framsida eller rabatt som du inte får ordning på, en balkong eller terass som inte känns mysig. Jag utgår från Tyresö men transporterar mig runt hela Stockholmsområdet. 

Med ena foten inom floristiken och den andra i trädgården så brinner jag för att skapa med färg och form. Jag tycker om att ge ögat något intressant att titta på och att designen väcker nyfikenhet och en wow-känsla. Det kan vara i de små detaljerna eller i färgkombinationerna, eller att något upplevs annorlunda från en annan vinkel. Helt enkelt det där som gör det lilla extra så att det blir så där... fantastiskt!  

En trädgårdsdesign inleds alltid med ett möte i er trädgård. Inför hembesöket fyller ni i en checklista som ni får av mig och denna går vi igenom på mötet. Vi pratar om vad ni önskar för stil och funktioner. Vilka färger och vilken känsla som tilltalar er och vilken budget och ritningsönskemål ni har. Jag fotograferar och  antecknar och tar lite mått. Inför mötet behöver ni ta fram en situationsplan över er tomt. Har ni ingen brukar de att hämta på kommunens hemsida. Det kan även finnas via Lantmäteriets karttjänst. 

I alla trädgårdsdesigner ingår följande; Hembesök, Moodboard för den rätta känslan, Illustrationsplan för detaljerad vy och växtförslag och slutleverans


Tack så mycket för dagens presentation och framförallt det arbetet du lade ned för att göra den fantastiska ritningen över vår framsida och uteplats. Vi är glatt överraskade, inspirerade och väldigt nöjda! Vi har redan rekommenderat dig till några av våra vänner!

av kund, Vendelsö, Trädgårdsdesignuppdrag framsida Villatomt.

Du har överträffat förväntningarna! Det blir som ett helt nytt hus!!!

av kund, Länna, Trädgårdsdesignuppdrag Villatomt.

Förslaget du arbetat fram är så otroligt mitt i prick och vi kunde inte vara mer nöjda!! Att ta hjälp av dig är det bästa vi gjort för att komma vidare i vår trädgårdsplanering. Du har snappat upp exakt vår vision och utformat den till en konkret plan! Jag rekommenderar alla att ta del av Alinnes expertis och passion för att leverera det lilla extra!! TACK!!!

av kund, Värmdö, Trädgårdsdesignuppdrag framsida villa.

Trädgårdsdesign framsida Villa

Sedan villan byggdes hade framsidan glömts bort och de nya ägarna till villan ville skapa en välkomnande entré. Det skulle fortfarande gå att köra hela vägen upp till huset men med trädgårdskänsla runt om. Ett garage skulle till och asfalt var ett önskemål för framtida bollspel. Attefallshuset hyrdes ut och här önskade man skilja av från familjens område så att hyresgästen hade en egen del. Det fanns en stor altan som behövde fyllas i med möblering och skapande av rumskänsla

Villatomt i sluttning mot väg

En villatomt som ligger i brant sluttning ned mot väg. Vägens ljud stör så skydd mot ljud och insyn behövs men plank är inte aktuellt. Idag finns inga sociala ytor och familjen önskade stora sociala ytor för middagar och umgänge. Ett utekök stod på önskelistan och att på något sätt koppla ihop den befintliga balkongen på ovanvåningen med tomten nedan. För barnen önskade man någon form av plan yta för lek och en hängmatta och möjlighet till odling fanns med på önskelistan

Villa som skulle bygga pool 

En familj i villa som ska bygga pool på baksidan av huset. Poolen ska byggas in på något sätt och stora sociala ytor önskas med både utekök, loungedel och soldeck samt utedusch. Idag finns bara en gammal gräsmatta. På framsidan önskas ett odlingsland och ljudskydd mot angränsande väg. Idag delar uppfarten tomten i mitten och i förslaget är uppfarten flyttad till sidan för att kunna ha en stängd häck mot stora vägens buller. Det frigör också yta till odling i anslutning till hönshuset.