content_copy
Payment with Visa Payment with Mastercard Payment with Klarna Payment with Swish

trädgårdsplanering & trädgårdsdesign 

Gör din trädgård lättskött, vacker och funktionell med en genomtänkt design och planering. 

Som Trädgårdsdesigner hjälper jag att skapa din drömträdgård där både funktion och estetik är viktigt. En personlig trädgård med genomarbetade växt- och materialval. En trädgård att trivas i året om!

Med kreativitet och känsla skapar jag vackra trädgårdar, hållbara för generationer och anpassade till befintliga markförutsättningar och omgivningar. 

Min passion ligger i färg och form och känslan färgerna och formerna skapar. Hur rum växer fram, vart ögat vill vandra, hur magi skapas... 

Villaträdgårdar - radhus - Terasser - rabatter

Som trädgårdsdesigner i Stockholm och med bas i Tyresö kan jag hjälpa dig med alla typer av projekt, stora som små. Det kan vara en hel villa-trädgård som behöver en trädgårdsplan, eller en framsida eller rabatt som du inte får ordning på, en balkong eller terass som inte känns mysig. Jag utgår från Tyresö men transporterar mig runt hela Stockholmsområdet. 

Med ena foten inom floristiken och den andra i trädgården så brinner jag för att skapa med färg och form. Jag tycker om att ge ögat något intressant att titta på och att designen väcker nyfikenhet och en wow-känsla. Det kan vara i de små detaljerna eller i färgkombinationerna, eller att något upplevs annorlunda från en annan vinkel. Helt enkelt det där som gör det lilla extra så att det blir så där... fantastiskt!  

Alla mina bas-designtjänster finns upplagda så att du kan välja ett färdigt paket, betala via Klarna och komma igång direkt. Smidigt och enkelt. 

En trädgårdsdesign inleds alltid med ett möte i er trädgård. Inför hembesöket fyller ni i en checklista som ni får av mig och denna går vi igenom på mötet. Vi pratar om vad ni önskar för stil och funktioner. Vilka färger och vilken känsla som tilltalar er och vilken budget och ritningsönskemål ni har. Jag fotograferar och  antecknar och om vi kommer fram till att vi ska göra något utöver en basdesign-tjänst skapar jag en offert baserad på era önskemål och behov. 

Mötet i er trädgård tar mellan 1,5-2 timmar och kostar 2 000 kr inkl moms. Restid (max 1h) ingår i kostnaden, milersättning tillkommer. Halva kostnaden (utom milersättning, 50 kr/mil) dras av om mötet leder till ett ritningsuppdrag. 

I alla trädgårdsdesigner ingår följande; Hembesök, Funktionsplan som på ett enkelt sätt visar visionen för trädgården, Idé-collage/moodboard för den rätta känslan, Illustrationsplan för detaljerad vy och växtförslag och slutleverans


Trädgårdsdesign-uppstartsmöte

En trädgårdsdesign inleds alltid med ett möte i er trädgård. Inför hembesöket fyller ni i en checklista som ni får av mig och denna går vi igenom på mötet. Vi pratar om vad ni önskar för stil och funktioner. Vilka färger och vilken känsla som tilltalar er och vilken budget och ritningsönskemål ni har. Jag fotograferar och antecknar och om vi kommer fram till att vi ska göra något utöver en basdesign-tjänst skapar jag en offert baserad på era önskemål och behov. 

Mötet i er trädgård tar mellan 1,5-2 timmar och kostar 2 000 kr inkl moms. Restid (max 1h) ingår i kostnaden, milersättning tillkommer. Halva kostnaden (utom milersättning) dras av om mötet leder till ett ritningsuppdrag. Känns det inte rätt finns inga förpliktelser. 


Trädgårdsdesign Klassisk

Trädgårdsdesign Klassisk passar dig som behöver en färdig plan för din trädgård som du sedan kan lämna över en anläggare, eller skapa själv steg för steg. Du får kompletta listor med allt du kan behöva och även en skötselplan. Vi börjar med ett Hembesök (ca 2h) där vi går igenom projektet med checklista och tankar kring vad vi ska uppnå, sedan skapas en Funktionsplan.

Funktionsplanen visar på ett enkelt sätt visionen för trädgården. Gångar, rabatter och fasta konstruktioner finns utmarkerade. Ett Idé-collage skapas för att visa känsla och inspiration. Här följer en avstämning (digitalt ca 30 min) för att se att vi är på rätt väg. Därefter följer en Illustrationsplan med detaljerad ritning där trädgården har vuxit fram. Materialförslag för hårda ytor såsom gångar, terass osv. Jag skapar en växtlista med planteringsanvisningar om vilken växt som skall vart. Ni får en skötselplan över året för att vårda trädgården och klimatsmarta trädgårdstips. Därefter sker slutleverans sker på plats hos er (ca 1h) samt digitalt.

Pris: 14 900 kr. Gäller för en tomt som är 500 - 2000m2. Har du en större tomt / yta tillkommer 1000kr per 500m2. 

Hembesök 1,5-2h inkl restid (max1h), milersättning tillkommer. 


Trädgårdsdesign Light

För dig som behöver en bra plan för din trädgård men fortfarande vill ha utrymme att skapa lite själv. Vi börjar med ett Hembesök (ca 1,5h) där vi går igenom projektet med checklista och tankar kring vad vi ska uppnå skapas en Funktionsplan

Ett Idé-collage / moodboard skapas och sedan följer en avstämning (digitalt ca 30 min) för att se att vi är på rätt väg. Sedan skapas en Illustrationsplan med detaljerad ritning där trädgården har vuxit fram med olika växtförslagSlutleverans sker digitalt.

Pris: 8 900 kr. Gäller för en tomt som är 500 - 2000m2. Har du en större tomt / yta tillkommer 1000kr per 500m2. 

Hembesök 1,5h inkl restid (max1h), milersättning tillkommer.


Trädgårdsdesign Stor

För större designuppdrag skräddarsyr vi ett projekt, inget trädgårdsprojekt är det andra likt beroende på behov, önskemål, tomtstorlek, komplexitet kring tex nivåskillnader, anläggningsbudget osv. Då gör jag alltid en kostnadsuppskattning/budget som ni får ta ställning till innan vi sätter igång med uppdraget. 

Vi sätter en budget på respektive fas i processen där ni får en uppskattning i tid, jag tar 650 kr inkl moms per timme. 

Ersättning för restid (450kr/h) och milersättning (50kr/mil). Fakturering sker månatligen för nedlagd tid för respektive fas/leverans enligt överenskommen budget.


Trädgårdsrådgivning + skiss

Rådgivning på plats hemma hos dig. Under 90 minuter går vi runt i din trädgård och vi pratar om dina idéer och vad man kan göra. Du håller i pennan och antecknar det vi pratar om, allt ifrån växter till hårda material och annat. Har du en tomtkarta tar jag med den hem och gör en enkel skiss över det vi pratat om. Ibland kan kreativiteten behöva en stund för att få fram den bästa lösningen. 

Pris 2950 kr. Inkl. 1h restid, vid längre restid tillkommer 450kr/h. 


Trädgårdsdesign Rabatten

Trädgårdsdesign Rabatten passar dig som har en yta du inte får till. Det kan vara ett knepigt läge eller att inspirationen bara står still eller att du kört fast på annat sätt. Eller så vill du bara ha det klart, det ska vara fint nu och du har andra saker som behöver din uppmärksamhet. 

I Trädgårdsdesign Rabatten ingår: Hembesök 30 min (inkl. 1h restid, milersättning tillkommer), Växtlista, Planteringsplan (vilken växt skall vart), Skötselråd.

Priset avser en rabatt/yta som är upp till 8m2. För en större yta tillkommer 350kr per m2.


Balkong- eller Terassdesign

Att få det mysigt på balkongen eller terassen inför säsongen är så härligt! Det blir ett till rum att njuta i och man behöver inte stor yta för att få till det där extra mysiga! När jag hjälper dig med din balkong eller terass börjar vi med ett hembesök i ca 1h, där går vi igenom vad det finns för tankar och önskemål om stil och funktion.

I din balkongdesign ingår: Illustrationsplan, Förslag på hårda material såsom möbler, bord och dylikt. Färgtema för textilier 

MoodboardVäxtförslag för kruka, träd / perenner och sommarblommor. Placering av krukor och möbler osv. 

Pris: 4950 kr. Gäller balkong/terass upp till 15m2. 


Känner du dig osäker på vilken väg du ska ta är det bästa att vi pratar ihop oss och börjar med ett möte!